0


Oyun oynamak bir eğlence değil, çocuklar için aynı zamanda bir ihtiyaçtır. Çocuklarda bilişsel ve bedensel gelişimde, oynanan oyunların çok önemli rolü vardır. Tüm eğitimciler de bu fikri desteklemekte, pedagoglar oyun oynamanın önemini ayrı ayrı vurgulamaktadırlar.
Çocukların oyun alanları daraldığı için, artık sanal oyunlara yönelmiş durumdalar. Bu tarz bir yönelişin hem olumlu hem de olumsuz etkileri olabilir. Kabul etmek gerekir ki, her ihtiyaç karşılanmalıdır. Ama ihtiyaçları sınırlandırmak ve düzenlemek de çok önemlidir. Mesela yemek yemek bir ihtiyaçtır, ancak her şeyi yemek şeklinde bu ihtiyacı gidermek son derece sakıncalı ve yanlıştır. Önemli olan güzel şeyleri, güzel bir şekilde yemektir. Aynı şekilde, oyun oynamayı da bu yöntemle değerlendirelim. Bu ihtiyacı karşılamak için, güzel bir web sitesi, hoş bir oyun oynama ortamı oluşturulmalı. Bu şekilde iyi bir netice alınabilir.

Kral oyun çocukların önemsediği bir platform. Bu tarz bir çok oyun sitesi var. Oyun siteleri konusunda seçici olmakta da büyük fayda var. Erkek çocukların oyun tercihi ile, kız çocukların oyun tercihleri de birbirinden oldukça farklıdır. Erkek çocuklar futbol oyunları, savaş oyunları oynamayı tercih ederken, kız çocuklar genelde barbie oyunları ve kıyafet giydirme oyunları gibi yapılarına uygun oyunları tercih etmekteler. Mesela barbie gelinlik tasarımı yapmak bir erkeğin hoşuna gitmese de, kız çocuklar bu oyundan oldukça zevk almaktalar.

Oyun oynamak güzeldir, oyun oynamak için seçilen yöntemler de önemlidir. O halde gelişimi iyi yönde etkileyen oyunlara önem verelim.

Yorum Gönder

 
Top