0

Küçük yaşlardan beri özellikle erkek çocukların futbola yoğun ilgileri olmaktadır. Televizyonda gördükleri futbolcuları ve izledikleri futbol maçlarını çok büyük heyecan ile takip ederler. Hele birde kendi takımları olunca daha fazla takip etmek isterler. Futbol oyununda takımların birbirlerine karşı rekabetleri taraflar için çok heyecanlı anların yaşanmasına neden oluyor. Atılan gol eğer bizim takımdan ise çok seviniriz, dünyalar bizim olur.

 Takımımız golü yer ise çok üzülürüz ve dünyamız başımıza yıkılır. Futbol bu derecede ilgi duyulan çok eğlenceli bir spor dalıdır. Hal böyle olunca Küçüklükten beri takip ettiğimiz bu spor dalını hayatımızın her alanında yaşamak isteriz. Bu anlamda yapılabilecek en güzel etkinliklerden biri bilgisayar oyunlarıdır.
İnternetten oynadığımız futbol oyunları bize gerçek hayat deneyimine yakın heyecanlar yaratır. Çünkü görsel efektleri gerçekçi ve kuralları aynı olan bu oyunları oynamak insanda gerçekçilik hissini doğuruyor. Dünya üzerinde en çok takip edilen spor dalının futbol olması oyun yapımcılarının da kendilerini bu anlamda yenilemelerini ve geniş bir futbol oyun arşivi oluşturmaları İnternet siteleri de bu anlamda sitelerine en güzel futbol oyunlarını seçerek oyun severleri sitelerine çekmeyi amaçlamaktadırlar. Binlerce futbol oyunu çeşidi bulunmaktadır. Bu oyunların her birinin özellikleri görsel efektleri ve verdikleri heyecanlar farklıdır. Futbol oyunu çeşitlerini incelediğimiz zaman penaltı atışı, frikik atışı, karşılıklı maç, sokak futbolu, kafa futbolu, top sektirmece, şut çekme, şampiyonlar ligi, plaj futbolu, hedefe top atma ve daha sayabileceğimiz yüzlerce futbol oyunu çeşidi bulunmaktadır. İnsanların ilgi, beceri ve tercihleri farklıdır. Bu sebeple bu seçenekleri içerisinde istedikleri oyun çeşidini seçerek en güzel oyun deneyimlerini yaşamaktadırlar.

Son yıllarda en fazla oynanan futbol oyunu çeşidine baktığımız zaman kafa futbolu oyununun çok fazla tercih edildiğini görmekteyiz. Bunun en büyük nedeni çok zevkli ve heyecan uyandıran oyunlar olmasıdır. Adından da anlaşılacağı gibi kafa futbolu kafa yardımı ile oynanan bir oyundur. Onlarca kafa futbolu oyunu bulunmaktadır. Oyunlar1 sitesinde kafada top sektirme, kafa şutu, kafa vuruşu gibi oyunlar en çok oynananlarıdır. Kafada top sektirme oyununda denge çok büyük bir önem taşımaktadır. En ufak bir dengesizlik olması durumunda topun kontrol edilmesi güçleşecektir.

Denge kullandığımız fare yardımı ile sağlanmaktadır. Sürekli bu oyunların oynanması durumunda fare gittikçe hassaslaşmakta ve kontrolü konusunda daha başarılı olmaktayız. Böylelikle oyunda çok daha başarılı olmaktayız. Yine kafa vuruşu oyunu da en çok oynana kafa futbolu oyunlarındandır. Bu oyunda da belli bir noktadan atılan ortaya kafa vurulması ve gol atılması şeklinde olmaktadır.

Bu oyunda çok zevkli ve heyecan uyandıran bir oyundur. Son olarak da karşılıklı kafa topu atma da bilgisayar ve oyuncunun topu düşürmeden karşı tarafa atmasıdır. Topun kontrolü sağlanmaz ise oyun bitmiş olacaktır.

Yorum Gönder

 
Top