0

Tüm dünya genelinde artık insanlar pek çok alandaki işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Günümüzde artık ülkemizin en çok işlem gerçekleştirilmekte olan kurumu olan SSK diğer adıyla Sosyal Güvenlik Kurumu da artık vatandaşlara daha iyi ve daha kolay bir şekilde hizmet verebilmek için artık internet üzerinden hizmet vermektedir.

Vatandaşlar eski dönemlerde SSK ile ilgili olan işlemlerini gerçekleştirebilmek için mutlak suret ile kurumun binasına giderek oldukça kalabalık içerisinde oldukça uzun vakitler sıra beklemek*mecburiyetindeydi. Ancak artık vatandaşlar bu mecburiyetinden kurtularak sadece birkaç dakika içerisinde oturdukları yerden internet üzerindeki hizmetlere erişim sağlayarak işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Bu noktada Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşlara sunulmuş olan E-SGM uygulaması sayesinde vatandaşlar SSK sorgulama işlemini hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Bu sistemde SSK sorgulama yapabilmek için, vatandaşlar hiç şifre olmadan*sadece kendisinin bilebileceği cilt no, kimlik numarası, doğum tarihi ve nüfusa kayıtlı olunan il gibi bilgilerin girilmesi gerekmektedir.

Bunun dışında 2008 senesinden beri vatandaşlara hizmet vermekte olan E-Devlet sistemi bünyesinde tüm kurumlar bulunmaktadır. Vatandaşlar sorgulama işlemini buradan gerçekleştirebilmek için ilk olarak PTT’den şifre alması gerekmektedir.

Daha sonra şifre ve kimlik numarası ile giriş yapılmalıdır. Açılan ana sayfa içerisinde yer alan hizmetler kısmında Sosyal Güvenlik Kurumu sayfası bulunmalıdır. Bu sayede internet üzerinden sorgulama*işlemi kolay, basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Böylece vakitten de kar elde edilebilmektedir.

Yorum Gönder

 
Top