0

12. Arif Nihat Asya hakkında yaptığınız araştırma ve Sanat şiirinden hareketle sanatçının fikrî ve edebî yönü hakkında çıkarımlarda bulununuz.


Anlama-Yorumlama

1. “Millî Edebiyat Zevk ve Anlayışını Sürdüren Şiir (1920-1950)” başlığı altında verilen şiir örnekleri Millî Edebiyat ve Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı örneklerinden seçilmiştir. Şiirlerden elde ettiğiniz çıkarımları dikkate alarak Millî Edebiyat Dönemi Türk şiiri ile Cumhuriyet Döneminde Millî Edebiyat zevkini sürdüren şiirin yapı, tema, ahenk, dil ve söyleyiş bakımlarından özelliklerini defterinize yazınız. Benzer ve farklı yönleri belirleyiniz. Bu bağlamda Cumhuriyet Döneminde Millî Edebiyat zevkini devam ettiren şiirin yapı, tema,dil ve anlatım ögelerinin iç içe girerek oluşturduğu eserlerin anlam değerini yorumlayınız.
Milli Edebiyat dönemi şiiri ile Cumhuriyet Döneminde Milli Edebiyat zevkini sürdüren şiir; şiirde biçim ve ahenk açısından, söyleyişteki yalınlık bakımından birbirine benzer. Bu iki dönem şiirinin temel farkı temalarındadır. İlk dönemde temalarda milli mücadele ve bu mücadelenin zor şartları görülürken ikinci dönemde cumhuriyetin de kurulmasıyla toplumda görülen ilerleyiş ve aydınlık inancı şiirlere biraz daha hakim olmuştur.



Yorum Gönder

 
Top