0

2015-2016 MEB 9.SINIF TÜRK EDEBİYATI KİTABI CEVAPLARI 

MEB 9.SINIF TÜRK EDEBİYATI KİTABI CEVAPLARI ,MEB 9.SINIF TÜRK EDEBİYATI KİTABI CEVAPLARI MEB 9.SINIF TÜRK EDEBİYATI KİTABI CEVAPLARI MEB 9.SINIF TÜRK EDEBİYATI KİTABI CEVAPLARI ,MEB 9.SINIF TÜRK EDEBİYATI KİTABI CEVAPLARI MEB 9.SINIF TÜRK EDEBİYATI KİTABI CEVAPLARI (yeni baskıya göre güncel)
1. “Yağmur durmuştu. Meydan sis içindeydi. Her şey yine yapış yapıştı. Burnuma ayva, muşmula koku­su geliyordu. Sarı bir aydınlık içindeydim.” cümlelerinde anlatılanların benzerinin günlük hayatımızda karşı­mıza çıkıp çıkmayacağını tartışınız. Ulaştığınız sonucu sebepleriyle birlikte sözlü olarak ifade ediniz.

Çıkabilir , fakat sarı bir aydınlık içindeyim söyleyenin öznel yargılarını taşır , hissedilen kişiden kişiye değişebilir.


2. Güğüm metnindeki olayların, metindeki sırasıyla ve anlatıldığı gibi aynen yaşanmasının mümkün olup olmadığını tartışınız. Ulaştığınız sonucu sebepleriyle birlikte defterinize yazınız.


 Gerçek hayatta gerçekliği olan olaylardır.Fakat bu gerçekliğin bire bir yaşanması mümkün değildir ,şunu unutmayalım edebi metin
ler KURMACADIR.

Yorum Gönder

 
Top