0

Propolis, arılar tarafından değişik ağaç kabukları ve bitki yapraklarından toplanarak oluşturulmuş reçinemsin bir maddedir.Arılar tarafından petek ve kovan yapımın da propolis kullanılmaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli katkılar sağlamaktadır. Günümüzde kullanımı bir popülerlik kazanmıştır. İnsanlar tarafından binlerce yıldır kullanmaktadır. Özellikle uzak doğu ülkelerinde kullanımı yaygın bir üründür.

Propolis;bağışıklık sistemini güçlendirmede oldukça yararlı bir maddedir. Bu bağlamda bu muhteşem üründür. Vücudunuzun sağlığını korumaya yardımcı bir gıda takviyesidir. Toplanan bitkinin rengi ve bulunduğu bölge ve hava şartlarına göre rengi sarıdan siyaha kadar değişiklik gösterebilir. Anti bakteriyel özelliği ile asırlardır çeşitli hastalıkların iyileşmesinde de kullanıldığı bilinmektedir. Propolis eczanede gıda takviyesi olarak satılmaktadır.

Propolis;Toplanan bitkinin rengi ve bulunduğu bölge ve hava şartlarına göre rengi sarıdan siyaha kadar değişebilir. . Düzenli kullanıldığında kişinin fiziksel gücünü arttırarak uykusuzluk ve yorgunluk hissini azalttığı bilinmektedir. Arı ve arı ürünlerine alerjisi olan kişilerde yan etkisi olabilir. Dünyadaki en güçlü koruyucu olarak bilinen bu ürün yaşam standartlarımızı artırmak amacı ile kullanılan bir gıda takviyesi olarak tüketilmelidir.

Yorum Gönder

 
Top