0

Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmış, Milli Mücadelenin bir an evvel başlaması için büyük gayret sarf etmiştir. Sonunda Atatürk’ün önderliğinde Türk Kurtuluş Savaşı başarıyla sona ermiş, bu güne atıfla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı milli bayramlarımızdan biri olmuştur. 
 
19 Mayıs Bayramı her yıl büyük bir coşku içinde kutlanmakta, bayrama katılan gençler tarafından Atatürk ve 19 mayıs şiirleri okunmaktadır. Bunun dışında 19 Mayıs günü birçok etkinlikler düzenlenmekte, yarışmalar ve spor müsabakaları yapılmakta, çeşitli oyunlar oynanmaktadır. Samsun’dan yola çıkarılan Türk bayrağı başkent Ankara’ya kadar atletler tarafından koşularak getirilmekte, Atatürk’ün Samsun’a çıkışı Samsun ilimizde temsili olarak yeniden canlandırılmaktadır. Yine Türkiye’nin birçok ilinde 19 mayıs şiirleri ile ilgili şiir yarışmaları düzenlenmekte, dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilmektedir. 19 Mayıs günün anlam ve önemi hakkında yapılan konuşmalarda, Atatürk ve silah arkadaşları şükranla anılmaktadır.
 

 
En güzel 19 Mayıs Bayramı şiirlerini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için hazırlanmış olan ve yayın hayatına yeni başlamış www.19mayissiirleri.com internet sitesinde bulabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top