0

Oyun oynamak gerçekten eğlenceli bir uğraştır. Hem oynamak, hem öğrenmek, hem de kaliteli zaman geçirmek mümkündür. Oyun oynamak deyince çocukça bir uğraşta akla gelmemelidir. Oyun, kişisel gelişim ve olgunlaşmanın en büyük yardımcısıdır çünkü. Yani oyun insan hayatında olmazsa olmazdır desek yeridir.

Tüm gelişim bilimciler çocuklar için oyun oynamayı tavsiye eder ve kaçınılmaz bir durm olarak nitelerler. Aslında yetişkinler de bugün çokça oyun oynamaktalar. Mesela benim de vazgeçemediğim oyunlardan biri candy crush oyunudur. Şekerleri patlatmak ve jöleleri temizlemek, nesneleri aşağı indirmek böylesine mi eğlenceli olur? Demek ki insan hayatının her aşamasında oyun oynamak durumuyla karşı karşıyadır. Eğlenmek ve güzel vakit geçiröeyi istemek fıtratımızda var ne yapalım değil mi?

Tabi insanlar arasında farklar vardır. Kimi insanlar savaş oyunları sever, kimisi de sportif bir yapıya sahiptir futbol oyunları tercih eder. Erkeklerin zevk aldığı oyunlar ile kızların zevk aldığı oyunlar da birbirinden farklıdır. Erkekler müsabakaya yönelik oyunları tercih ederken, kafa futbolu gibi, kızlar ise giysi giydirme, barbie oyunları gibi kendilerine özgü uğraşlara yönelirler. Benim için en güzeli eğitici ve eğlendirici olanları tercih etmektir. Böylesi çocuklarımızın kişisel gelişimi için çok önemidir.

Artık şartlar çok değişti, eskiden bizler atari salonlarında oyun sırası beklerdik, bolca para verirdik. İstediğimiz doyuma ulaşamazdık. Şimdi ise oyun siteleri var ki insana bir tık kadar uzaklar. Kafelerde oynamak, oyun salonlarına gitmek anne-baba denetiminden uzaklaşıldığı için tercih edilmiyor. En güzeli evde internetten, anne-baba dan uzaklaşmadan oyun oynamaktır. Bunun için bolca güzel site var. Faydalanmanızı tavsiye ederim.

Yorum Gönder

 
Top