0

Tüm dünya genelinde tarih boyunca farklı dinler meydana çıkmıştır. Meyadan çıkan bu dinler arasında ortak noktalardan bir tanesi ise ilahiler olarak gösterilmesi yanlış bir misal olmayacaktır.

Çünkü ilahi dinle insanların inandıkları dinlerinde yüce yaratıcıya olan aşklarını, sevgilerini ve saygılarını anlatabilmelerinin en güzel ve en iyi yöntemidir.

Sürekli olarak farklı usta yorumcular tarafından kendi yorum farkları ile yorumlanmakta olan ilahiler ve örnekleri ile insanlar Allah aşkını en iyi şekilde alevlendirebilmektedir. Bugünün dünyasının gelmiş olduğu bugün ki nokta itibari ile artık insanlar bu birbirinden güze dini tasavvufi halk edebiyatı nazım şekli örneklerini internet üzerinden dinleyebilmektedir.

Bu da insanların yorumları ile farklı anlam ve değerler katmakta olan usta yorumcuların, yorumlarını dinleyebilmelerine olanak sağlamaktadır. Çünkü eski dönemlerde insanlar bu yorumcuları*dinleyebilmek için oldukça uzun yollar kat etmek mecburiyetinde kalabilmekteydi.

Ancak büyük bir sürat ile gelişen teknoloji sayesinde insanlar bu güzel ezgiler ile söylenen bu halk edebiyatı nazım şeklini sevdikleri farklı yorumculardan dinleyebilme olanağına sahip olabilmektedir.

Yorum Gönder

 
Top