0

2. Sınıf Hayat Bilgisi Duygularımız Değişir Ders Özeti, 2. Sinif Hayat Bilgisi Duygularımız Değişir Konusu Ders Özeti, 2. Sınıf Hayat Bilgisi Duygularımız Değişir Ders Özeti indir. 2.sınıf hayat bilgisi duygularımız değişir ders özeti
DUYGULARIMIZ DEĞİŞİR

İyi veya kötü hissettiğimiz her şeye duygu denir. Sevinç, acı, korku, üzüntü, heyecan, nefret, öfke, ağlama, korkma yaşadığımız duygulardandır. İnsan, duyguları ile yaşar. Bizi bireysel olarak diğer insanlardan farklı yapan bizi biz yapan duygularımızdır. Duygularımız olaylara göre değişir. Her olay karşısında farklı duygular yaşarız. Duygular dakikadan dakikaya, kişiden kişiye, yerden yere değişir.

       Her an aynı duygular içinde olmayız. İnsanlar zaman zaman üzüntülü, kederli olabilir. Üzüntü verici olaylar karşısında biriyle konuşmak yararlı olur. İnsan bir an çok mutluyken, başka bir zaman çok üzgün olabilir. Ya da başka bir zamanda kızgın olabilir. Arkadaşlar arasında yapılan şakalar ve fıkralar bizi güldürebilir. Sinirli bir anımızda, güldüğümüz şakalar bizi kızdırabilir. Küçükken kızdığımız şeylere, yaşımız ilerlediğinde gülüp geçebiliriz. Her gün hayal kırıklığından sevince, korkudan rahatlamaya kadar duygularla karşılaşırız. Kişinin yüz ifadeleri duygularını da gösterir. Duygularımızı bastırabiliriz ama onları yok edemeyiz.

Yorum Gönder

 
Top