0

Bu kez selfie Uzay'dan geldi

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görev yapan ABD'li iki astronot teknik bir arızayı gidermek için uzay yürüyüşlerini tamamladı. Astronot Rick Mastracchio ise selfie çekmeyi ihmal etmedi.

ntvmsnbc
Güncelleme: 11:14 TSİ 24 Nisan. 2014 Perşembe
NASA astronotları Steve Swanson ve Rick Mastracchio, 1.5 saatlik uzay yürüyüşlerini tamamladı.
Astronotlar, arızalanan bilgisayarı yenisiyle değiştirdi. Genellikle 5-6 saat süren yürüyüşler bu kez kısa süresiyle dikkat çekti.
Astronot Rick Mastracchio ise yürüyüş sırasında çektiği selfie fotoğraf denemelerini Twitter hesabından paylaştı. Mastracchio, “Uzay giysisi iyi bir selfie çekmeyi zorlaştırıyor” notunu düştü.

Londra’nın Metro durakları otel oluyor

Londra’daki kullanılmayan metro istasyonları satışa sunulacak. Hayalet istasyonların otel, mağaza ve müze olarak hizmet vermesi bekleniyor.

ntvmsnbc
Güncelleme: 13:28 TSİ 22 Eylül. 2014 Pazartesi
Her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Londra’da kullanılmayan metro istasyonlarının turistik faliyetlerde kullanılması amacıyla satılması planlanıyor.
Londra’daki ulaşım ağından sorumlu yerel yönetim organı Transport for London’ın (TFL) en kısa sürede şirketlerden bu istasyonlar için teklif almaya başlayacağı iddia ediliyor.
Bir süredir kullanılmayan bu metro istasyonları ve tünellerin mağaza, otel ve müze olarak hizmet verebileceği düşünülüyor.

'Miro'nun özeli' dünyada ilk kez Sabancı'da

'Miro'nun özeli' dünyada ilk kez Sabancı'da
20. yüzyıl sanatının büyük ismi Katalan ressam Joan Miro'nun aile koleksiyonunda kimi yapıtları ve özel eşyaları dünyada ilk kez Sabancı Müzesi'nde sergileniyor. Sabancı Holding sponsorluğunda açılan 'Joan Miró. Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar' başlıklı sergi, 1 Şubat'a kadar SSM'de.
Haber: MÜGE AKGÜN -muge.akgun@radikal.com.tr / Arşivi

Yorum Gönder

 
Top